miércoles, 31 de julio de 2013

Reflexió final primer any de grau

És increïble però ja estem a finals de juliol i el primer curs de grau ja ha passat, és per això que ha arribat el moment de fer una reflexió sobre tot l´any, el que he après i si s´han complit totes les meves expectatives.

 En primer lloc esmentar que estic totalment satisfeta amb la meva feina, ha suposat un gran esforç personal meu i de la meva família però la recompensa a aquest repte ha segut molt enriquidora. Totes i cadascuna de les assignatures han suposat un gran canvi en mi, algunes coses ja les suposava per la meva condició de mare, però en general m´ha agradat molt tenir aquesta base que el primer any m´ha aportat. 

Gràcies a l´assignatura de Bases didàctiques i disseny curricular he après que és ser una persona competent, i sobre tot he après a planificar les activitats sense cap mena d´ajuda dels llibres de text. En aquest sentit estic molt contenta, ja que en la meva unitat didàctica que vaig fer amb les meves companyes en cap moment vam pensar ni en fixes ni en llibres, i penso que després de fer més unitats didàctiques no mai pensaré en les editorials ni en els seus negocis dels llibres, i de segur que pensaré en que els al•lots construeixin el seu aprenentatge.

 Aquest curs he desfruitat estudiant amb les assignatures de Desenvolupament cognitiu i lingüístic en la primera infància, Bases didàctiques i disseny curricular i amb la llengua a l´aula, del plaer de la lectura al joc de l´escriptura. Concretament amb aquesta última assignatura he pogut veure el constructivisme en el aula totalment, és increïble com a través de una metodologia constructivista els nens arriben a escriure i llegir. He desfruitat moltíssim sobre tot amb el treball de l´assignatura. Concretament amb les assignatures com sociologia, organització, Pensaments educatius, música crec que m´han aportat la cultura i la base que necessito per ser una bona mestra. 

Per una altra banda, esmentar que la càrrega de treballs ha suposat no tenir temps lliure, ja que entre treballs grupals e individuals tenia tot el temps ocupat, tant entre setmana com els caps de setmana. 
També dir que he tingut molta sort de conèixer a les meves companyes de treballs de grup, Cristina, Delia, i Patri. Estic molt contenta de formar part d´aquest grup, hem fet des del primer dia una bona feina, amb molt de sacrifici , amb una alta responsabilitat i empatia. Gràcies xiques!!!!! 
silvia  En general crec que aquesta promoció d´alumnes és un bon grup i estic també contenta amb ells.

Un altre repte que he assolit és l’anglès, era un gran repte però totalment necessari, i tenir estes assignatures Llengua Anglesa, aspectes formals i Llengua i Cultura Anglesa aprovades des del el primer curs és tot un repte!

 En quant a Català estic més preocupada ja que penso que és una assignatura que no tinc interioritzada i no estic segura a l´hora de defendrem amb aquesta llengua però poc a poc amb constància ho aconseguiré. 

No puc finalitzar sense parlar de les noves tecnologies!!!! Açò sí és un gran canvi. Abans de començar a la UIB no tenia ni idea de l´ús de les eines per a l´educació, sabia tan sols el bàsic. Estic tan orgullosa de mi…. Soc capaç de fer àudios, vídeos, blocs, compartir amb més persones el meu aprenentatge, obrir la meva ment cap aquest sentit, i què dir de fer un debat via twiter!!!! Extraordinari!!!!!!! Me va encantar! Va ser molt enriquidora.

 I per finalitzar dir-vos a tots….. FINS EL PROXIM CURS!! BON ESTIU A TOTHOM!

lunes, 20 de mayo de 2013

Myself



My name is Silvia Furió and I´m going to speak about myself.
I´m 33 years old. I was born in Alzira in 1979, a nice town in the south of Valencia but I have lived in Ibiza for four years.
I have a brother and a sister, who are older than me. All my family live in Alzira and I have to recognize that I miss them a lot.
I got married in 2005. I met my husband when we were studying at university in Valencia. I studied Economics and my husband studied to be an architect. Since that moment, we´ve never separated and in 2009 we had our son. He is 3 years old.
Being a mother is the best experience in my life.
Since I had my son I only work in summer because it´s very difficult for me to look after my son and work at the same time.

domingo, 19 de mayo de 2013

EMAIL AND ESSAY



EMAIL ABOUT MY FIRST YEAR AT UNIVERSITY

Hello Gema,
Thanks for your last email. It was lovely to read it. Sorry I haven´t written for a long time but I´ve been busy. I´m studying at university for a Primary Education Degree and it´s driving me crazy, I promise!

Well, I´m writing to tell you about my first year at college, my first term. I´m happy because I´m doing something that I really like but it´s very difficult for me to share my personal life, as a mother, with my college life. There is a lot of homework so I hardly ever have free time for me and my family. I´ve learnt several skills about children and it´s nice!. I hope I´ll pass all my exams, so I think I´ll have free time in summer. If you want, we´ll meet in Valencia. What do you think? We´ll have a good time.

That´s all for now. I promise I´ll write soon to keep in touch. Give my regards to your parents.
Best wishes,

Silvia Furió.



ESSAY, TRADITIONAL METHODOLOGIES AND MODERN METHOLOGIES

Nowadays the world of education is continuously changing and all of us are involved. One of the examples are modern methodologies. Not everybody thinks that modern methodologies are better than traditional methodologies.

On the one hand, modern methodologies make children more creative. They can work in groups to talk or do several activities. Furthermore children can discover their knowledge by themselves without books, without learning by heart. Consequently children enjoy themselves at the same time that they are studying and learning.

On the other hand, not all teachers know how to tech with that new line of methodologies. Moreover a lot of families think that if their children not have  books or homework, they will not learn, so they will not get to university. Most families and teachers think that children have to use theis memory because at university they will have to study a lot and they have to practise.

To sum up, I think modern methodologies are better than traditional methodologies. Education needs a big change and we need children to be interested in their education.

martes, 22 de enero de 2013

ULTIMA ENTRADA DEL CURS!



Hola a tots, no puc creure que ja hagi arribat a la fi del camí de basses didàctiques, i com en 5 mesos ha canviat en mi tot l´aprenentatge d´aquesta assignatura.
Sin ninguna respuesta [...]

 http://www.flickr.com/photos/estilopropio/5307561222/

Com tots ja sabeu i tal com ho dic a les meves darreres entrades, he après la diferència entre escola tradicional i constructivista, que és ser competent i que és un aprenentatge per competències, els canvis que tenen que fer a la societat i a nivell escolar per ser ensenyar per competències, a la octava setmana vaig aprendre tot el que necessitava saber del currículum, l´importància de l´avaluació i a la desena setmana educació infantil. Tampoc podré oblidar el meu primer debat virtual, va ser una experiència molt enriquidora.

Vull  compartir amb tots el que ha canviat en mi la realització d´aquesta assignatura.
En primer lloc, personalment he descobert a nivell TIC, estic molt orgullosa i a la mateixa hora impactada de crear informació i de compartir mitjançant les TIC, és per aquest motiu que vull compartir el meu canvi del meu PLE, en primer lloc mostri el PLE conjunt de classe que vam fer entre totes les companyes a  principi de curs (Setembre 2012):



























Vull esmentar que aquest PLE no és gens el meu PLE , ja que a nivell de TIC, jo pertany a una altra generació i realment no m´havia renovat. D´aquest PLE, el que realment jo utilitzava era el buscador de google, premsa digital, youtube i la xarxa social de facebook.
A continuació us mostri el nou PLE de final de curs (Gener 2013), del que em sento molt orgullosa, ja que he perdut la por a les TIC i estic realment motivada per a continuar experimentant:


   https://bubbl.us/?h=14686a/26fafa/13aFTqiBmNUEE      

He conegut i analitzat bé la diferencia entre l´escola tradicional i la constructivista, ja que realment no sabia el que significava. Abans pensava que l´escola del segle XXI només era una escola amb una metodologia tradicional però amb TIC, i ara ja he après el que és, el ser competent, i com és un aprenentatge per competències. M´ha adonat del llarg camí que tindrem els mestres per canviar la visió de l´educació, un camí llarg si però molt enriquidor, ja que ara el nen és el protagonista del seu aprenentatge i abans no ho era.
He descobert a Zabala i el seu aprenentatge per competències, realment abans de cursar aquesta assignatura no sabia de l´importància de les 4 potes.
Mai m´havia plantejat que per a ensenyar tenia que partir dels coneixements previs dels alumnes, tal vegada perquè jo vinc d´una escola totalment tradicional, i ara seria impossible per a mi ensenyar sense preguntar als meus alumnes, sense saber on estan i on poden arribar, (ZAP) és tan important, ja que els alumnes no son caps vuits sinó que ja porten informacions.
Ha canviat en mi la meva consciència de l´avaluació, no sabia lo important que era, realment té un pes importantíssim, i com depenent la meva futura forma d´avaluar influenciarà el tipus de mestra que seré; no havia donat tanta importància a la avaluació de tot el procés.
La rúbrica ha sigut tot un descobriment, no mai havia pogut saber en que fallava en les meves notes, i mitjançant la rubrica he millorat cada setmana perquè sabia en que fallava i per lo tant que tenia que reforçar. Ara amb la meva experiència com alumna amb la rúbrica podré fer-la servir el dia de demà per a que els meus alumnes o les seves famílies tenen que treballar més, ja que serà el més transparent possible.
En quant al currículum no sabia el que era i ara ja sé el que és, i sobre tot que és flexible i obert. M´he adonat de l´importància del currículum ocult sobre tot a educació infantil i que tindré que tenir molta cura en les meves paraules ja que poden influir negativament en el al·lots.

He après que a educació infantil tots els temps i espais són educatius. No sabia de l´importància que té a l´escola el temps, que és igual d´important el temps de l´esmorzar com el de la lectoescriptura, abans no pensava d´aquesta manera.
En quant als espais, jo sols pensava que podia impartir una classe a l´aula, i que equivocada estava, puc aprofitar tot el medi que en rodeja per ensenyar als meus alumnes, ja sigui el pati, com la biblioteca, com en el mercat..etc

Ha canviat en mi la forma de pensar en quant al llibre de text i les fixes, abans pensava que era una eina fonamental per ser una bona mestra, quina bogeria veritat! I ara penso que hi han tantes alternatives i que podem fer un mon de coses amb els alumnes per que construeixen el seu aprenentatge.
Vull esmentar que mitjançant l´unitat didàctica “les fruites” com a treball he posat damunt la taula tot el que he après, i com en ningun moment h´ha vingut a la ment les fitxes ni el llibre de text per ensenyar i és ahi quant sé que he canviat realment.

La frase construir el seu aprenentatge, és la clau per a mi, no sols memoritzar, sinó que aprenen més mitjançant la construcció dia a dia del seu aprenentatge. Jo mateixa he après aquesta assignatura així, he construït setmanalment el meu bloc, cosa que era totalment desconeguda i novedosa per a mi, ha suposat un gran esforç però molt beneficiós.

Tampoc mai havia participat en un debat virtual, ha sigut genial!, com estava totalment motivada i com he pogut debatre sobre tot el que he après durant el curs. Molt bona idea Gemma!

Per anar finalitzant aquesta entrada, esmentar una de les coses que més ha canviat en mi, abans no llegia i ara penso que és súper important estar al dia en matèria d´educació i que me he enganxat totalment, ja sigui per els blocs del meu PLE, com a la creació d´un conte a twiter i que l´utilitzi no com a xarxa social per fer amics sinó com a font d´informació.

Per últim i no per això menys important, m´he adonat la professionalitat que té que tenir un bon mestre, que no sols és vocacional que sempre té que estar formant-se, i que en les mans d´un mestre està el futur dels al·lots, que són el que creen il·lusions i que l´etapa d´educació infantil és una etapa molt important per a la vida del nen i per a tota la vida en l´escola.

Con vegeu, son molts canvis en molt poc de temps, canvis que vull compartir amb tot el món per estar tan orgullosa.

A continuació us mostri aquest vídeo que amb les meves companyes hem elaborat com a reflexió final del curs.


Fins la pròxima!

martes, 15 de enero de 2013

DEBAT ESCOLA TRADICIONAL VS ESCOLA CONSTRUCTIVISTA


Hola a tots, avui vull compartir amb tots vosaltres una activitat que realment m´ha agradat i m´ha fet desfruitar amb aquesta assignatura.
Per realitzar el debat hem utilitzat la eina de twiter, cossa que ha sigut genial per a mi, ja que jo no era usuària i ara gràcies a aquesta activitat m´ha fet seguidora i penso que seguiré utilitzant twiter per a seguir temes d´educació.
Al principi del debat he tingut que defendre el rol de l´escola tradicional, un poc dur però no m´ha resultat difícil ja que jo he estudiat a una escola totalment tradicional i açò m´ha ajudat a visionar millor el meu rol.
Vull ressaltar que en ocasions em semblava que era horrorós el que estava dient, en el cas d´aquest tweet:









Que complicat ha segut posar aquestes frases, com si la formació professional no fos important, com si no tingués valor i amb caràcter despectiu per què com funcionaria una societat sense professionals com fontaners, electricistes, auxiliars d´infermeria...etc tots som importants i tots tenen el mateix valor, no penseu el mateix?

També destacar que al defendre l´escola tradicional en sentia com si la meva ment es tancarà, defenent el llibre de text com un valor especial a l´escola, el sistema selectiu però tanmateix  ha fet que el ciments de l´escola constructivista es fitxaren més en mi, m´ha donat més força per defendre un sistema educatiu que potencií les capacitats especifiques de cada alumne, i per suposat, per lluitar per una nova escola on els al·lots són el protagonistes del seu aprenentatge.

Vull esmentar com el grups que defenien l´escola tradicional eren més imperatius, i els que defenien l´escola constructivista més tranquils, més intentant explicar la seva postura amb una mentalitat més oberta.

Quan he canviat de rol en defensa de l´escola constructivista m´ha sentit més comoda, he expressat realment les meves idees, els meus ideals i debatre sobre això contra l´escola tradicional ha sigut reconfortant.

He destacat la importància que té l´educació infantil per als al·lots, la importància de les rutines... i fins i tot he comparat amb l´educació d´un país com Finlàndia on l´educació infantil es obligatòria i gratuïta, un país que lidera els països amb una educació extraordinària, perquè penso que si eduquem als nostres fill des de menuts el país avançarà notablement.
 






  
Aquest debat crec que construeix el que hem après, i en ajudarà a debatre en la vida real ja que a la societat en la que vivim no hi ha una idea clara del que és l´escola constructivista, la gent pensa que ara els nens no aprenen rés, i que no hi ha tant de respecte al mestre.
És una activitat que fa tenir tables per defensar els nostres ideals, una escola on els nens son els verdaders protagonistes, una escola per a tots sense exclusions socials.

Vull destacar uns quants tweets que m´han agradat:

















Per finalitzar esmentar que a pesar que defendre l´escola tradicional és més fàcil de defendre em sento tan motivada i amb tanta força que crec que he defensat l´escola constructivista molt bé.
També esmentar que a partir d´ara seguiré informacions sobre educació via twiter gracies aquesta activitat.