martes, 22 de enero de 2013

ULTIMA ENTRADA DEL CURS!Hola a tots, no puc creure que ja hagi arribat a la fi del camí de basses didàctiques, i com en 5 mesos ha canviat en mi tot l´aprenentatge d´aquesta assignatura.
Sin ninguna respuesta [...]

 http://www.flickr.com/photos/estilopropio/5307561222/

Com tots ja sabeu i tal com ho dic a les meves darreres entrades, he après la diferència entre escola tradicional i constructivista, que és ser competent i que és un aprenentatge per competències, els canvis que tenen que fer a la societat i a nivell escolar per ser ensenyar per competències, a la octava setmana vaig aprendre tot el que necessitava saber del currículum, l´importància de l´avaluació i a la desena setmana educació infantil. Tampoc podré oblidar el meu primer debat virtual, va ser una experiència molt enriquidora.

Vull  compartir amb tots el que ha canviat en mi la realització d´aquesta assignatura.
En primer lloc, personalment he descobert a nivell TIC, estic molt orgullosa i a la mateixa hora impactada de crear informació i de compartir mitjançant les TIC, és per aquest motiu que vull compartir el meu canvi del meu PLE, en primer lloc mostri el PLE conjunt de classe que vam fer entre totes les companyes a  principi de curs (Setembre 2012):Vull esmentar que aquest PLE no és gens el meu PLE , ja que a nivell de TIC, jo pertany a una altra generació i realment no m´havia renovat. D´aquest PLE, el que realment jo utilitzava era el buscador de google, premsa digital, youtube i la xarxa social de facebook.
A continuació us mostri el nou PLE de final de curs (Gener 2013), del que em sento molt orgullosa, ja que he perdut la por a les TIC i estic realment motivada per a continuar experimentant:


   https://bubbl.us/?h=14686a/26fafa/13aFTqiBmNUEE      

He conegut i analitzat bé la diferencia entre l´escola tradicional i la constructivista, ja que realment no sabia el que significava. Abans pensava que l´escola del segle XXI només era una escola amb una metodologia tradicional però amb TIC, i ara ja he après el que és, el ser competent, i com és un aprenentatge per competències. M´ha adonat del llarg camí que tindrem els mestres per canviar la visió de l´educació, un camí llarg si però molt enriquidor, ja que ara el nen és el protagonista del seu aprenentatge i abans no ho era.
He descobert a Zabala i el seu aprenentatge per competències, realment abans de cursar aquesta assignatura no sabia de l´importància de les 4 potes.
Mai m´havia plantejat que per a ensenyar tenia que partir dels coneixements previs dels alumnes, tal vegada perquè jo vinc d´una escola totalment tradicional, i ara seria impossible per a mi ensenyar sense preguntar als meus alumnes, sense saber on estan i on poden arribar, (ZAP) és tan important, ja que els alumnes no son caps vuits sinó que ja porten informacions.
Ha canviat en mi la meva consciència de l´avaluació, no sabia lo important que era, realment té un pes importantíssim, i com depenent la meva futura forma d´avaluar influenciarà el tipus de mestra que seré; no havia donat tanta importància a la avaluació de tot el procés.
La rúbrica ha sigut tot un descobriment, no mai havia pogut saber en que fallava en les meves notes, i mitjançant la rubrica he millorat cada setmana perquè sabia en que fallava i per lo tant que tenia que reforçar. Ara amb la meva experiència com alumna amb la rúbrica podré fer-la servir el dia de demà per a que els meus alumnes o les seves famílies tenen que treballar més, ja que serà el més transparent possible.
En quant al currículum no sabia el que era i ara ja sé el que és, i sobre tot que és flexible i obert. M´he adonat de l´importància del currículum ocult sobre tot a educació infantil i que tindré que tenir molta cura en les meves paraules ja que poden influir negativament en el al·lots.

He après que a educació infantil tots els temps i espais són educatius. No sabia de l´importància que té a l´escola el temps, que és igual d´important el temps de l´esmorzar com el de la lectoescriptura, abans no pensava d´aquesta manera.
En quant als espais, jo sols pensava que podia impartir una classe a l´aula, i que equivocada estava, puc aprofitar tot el medi que en rodeja per ensenyar als meus alumnes, ja sigui el pati, com la biblioteca, com en el mercat..etc

Ha canviat en mi la forma de pensar en quant al llibre de text i les fixes, abans pensava que era una eina fonamental per ser una bona mestra, quina bogeria veritat! I ara penso que hi han tantes alternatives i que podem fer un mon de coses amb els alumnes per que construeixen el seu aprenentatge.
Vull esmentar que mitjançant l´unitat didàctica “les fruites” com a treball he posat damunt la taula tot el que he après, i com en ningun moment h´ha vingut a la ment les fitxes ni el llibre de text per ensenyar i és ahi quant sé que he canviat realment.

La frase construir el seu aprenentatge, és la clau per a mi, no sols memoritzar, sinó que aprenen més mitjançant la construcció dia a dia del seu aprenentatge. Jo mateixa he après aquesta assignatura així, he construït setmanalment el meu bloc, cosa que era totalment desconeguda i novedosa per a mi, ha suposat un gran esforç però molt beneficiós.

Tampoc mai havia participat en un debat virtual, ha sigut genial!, com estava totalment motivada i com he pogut debatre sobre tot el que he après durant el curs. Molt bona idea Gemma!

Per anar finalitzant aquesta entrada, esmentar una de les coses que més ha canviat en mi, abans no llegia i ara penso que és súper important estar al dia en matèria d´educació i que me he enganxat totalment, ja sigui per els blocs del meu PLE, com a la creació d´un conte a twiter i que l´utilitzi no com a xarxa social per fer amics sinó com a font d´informació.

Per últim i no per això menys important, m´he adonat la professionalitat que té que tenir un bon mestre, que no sols és vocacional que sempre té que estar formant-se, i que en les mans d´un mestre està el futur dels al·lots, que són el que creen il·lusions i que l´etapa d´educació infantil és una etapa molt important per a la vida del nen i per a tota la vida en l´escola.

Con vegeu, son molts canvis en molt poc de temps, canvis que vull compartir amb tot el món per estar tan orgullosa.

A continuació us mostri aquest vídeo que amb les meves companyes hem elaborat com a reflexió final del curs.


Fins la pròxima!

No hay comentarios:

Publicar un comentario