miércoles, 31 de julio de 2013

Reflexió final primer any de grau

És increïble però ja estem a finals de juliol i el primer curs de grau ja ha passat, és per això que ha arribat el moment de fer una reflexió sobre tot l´any, el que he après i si s´han complit totes les meves expectatives.

 En primer lloc esmentar que estic totalment satisfeta amb la meva feina, ha suposat un gran esforç personal meu i de la meva família però la recompensa a aquest repte ha segut molt enriquidora. Totes i cadascuna de les assignatures han suposat un gran canvi en mi, algunes coses ja les suposava per la meva condició de mare, però en general m´ha agradat molt tenir aquesta base que el primer any m´ha aportat. 

Gràcies a l´assignatura de Bases didàctiques i disseny curricular he après que és ser una persona competent, i sobre tot he après a planificar les activitats sense cap mena d´ajuda dels llibres de text. En aquest sentit estic molt contenta, ja que en la meva unitat didàctica que vaig fer amb les meves companyes en cap moment vam pensar ni en fixes ni en llibres, i penso que després de fer més unitats didàctiques no mai pensaré en les editorials ni en els seus negocis dels llibres, i de segur que pensaré en que els al•lots construeixin el seu aprenentatge.

 Aquest curs he desfruitat estudiant amb les assignatures de Desenvolupament cognitiu i lingüístic en la primera infància, Bases didàctiques i disseny curricular i amb la llengua a l´aula, del plaer de la lectura al joc de l´escriptura. Concretament amb aquesta última assignatura he pogut veure el constructivisme en el aula totalment, és increïble com a través de una metodologia constructivista els nens arriben a escriure i llegir. He desfruitat moltíssim sobre tot amb el treball de l´assignatura. Concretament amb les assignatures com sociologia, organització, Pensaments educatius, música crec que m´han aportat la cultura i la base que necessito per ser una bona mestra. 

Per una altra banda, esmentar que la càrrega de treballs ha suposat no tenir temps lliure, ja que entre treballs grupals e individuals tenia tot el temps ocupat, tant entre setmana com els caps de setmana. 
També dir que he tingut molta sort de conèixer a les meves companyes de treballs de grup, Cristina, Delia, i Patri. Estic molt contenta de formar part d´aquest grup, hem fet des del primer dia una bona feina, amb molt de sacrifici , amb una alta responsabilitat i empatia. Gràcies xiques!!!!! 
silvia  En general crec que aquesta promoció d´alumnes és un bon grup i estic també contenta amb ells.

Un altre repte que he assolit és l’anglès, era un gran repte però totalment necessari, i tenir estes assignatures Llengua Anglesa, aspectes formals i Llengua i Cultura Anglesa aprovades des del el primer curs és tot un repte!

 En quant a Català estic més preocupada ja que penso que és una assignatura que no tinc interioritzada i no estic segura a l´hora de defendrem amb aquesta llengua però poc a poc amb constància ho aconseguiré. 

No puc finalitzar sense parlar de les noves tecnologies!!!! Açò sí és un gran canvi. Abans de començar a la UIB no tenia ni idea de l´ús de les eines per a l´educació, sabia tan sols el bàsic. Estic tan orgullosa de mi…. Soc capaç de fer àudios, vídeos, blocs, compartir amb més persones el meu aprenentatge, obrir la meva ment cap aquest sentit, i què dir de fer un debat via twiter!!!! Extraordinari!!!!!!! Me va encantar! Va ser molt enriquidora.

 I per finalitzar dir-vos a tots….. FINS EL PROXIM CURS!! BON ESTIU A TOTHOM!

No hay comentarios:

Publicar un comentario